fbpx

Norje Smidesfabrik utökar sitt sortiment ytterligare. Nu inleder företaget ett samarbete med Fjärås of Sweden för att fortsätta att vara drivande i utvecklingen av kvalitetsredskap med lång hållbarhet.

Norje Smidesfabrik tillverkar och utvecklar redskap i Sverige för entreprenad, lantbruk och industri. I sortimentet finns allt från skopor och grepar till truck- och balhanteringsredskap. Nu har företaget breddat sortimentet ytterligare genom ett samarbete med Fjärås of Sweden. Utöver sitt befintliga sortiment kommer man nu även att erbjuda återförsäljarna redskap för snöröjning, sandupptagning och städning.

– Fjärås of Sweden har precis som vi fokus på svensktillverkning, kvalitet och hållbarhet. Tanken med samarbetet är att samla kvalitetsprodukter på ett ställe för att göra det enklare att handla hållbart, säger Jonna Hermansson som blev vd för Norje Smidesfabrik 2013.

För Jonna Hermansson, och de i dag cirka 50 anställda, ligger drivkraften i att hela tiden vara drivande i utvecklingen av redskap med hög kvalitet och lång hållbarhet. Genom egentillverkning och högt ställda krav på material och samarbetspartners är de med och medverkar till lönsamhet för svensktillverkande leverantörer. Prioritet nummer ett sedan generationsskiftet har legat på att effektivisera produktionen och få ned antalet leveransförseningar. Därefter inleddes arbetet med att få upp lönsamheten, då försäljningen gav sämre och sämre vinstmarginal för varje år.

Samarbetet med Fjärås är ett nästa steg i att utveckla verksamheten – ett företag som precis som Norje är familjeägt med många år i branschen. I början av 80-talet började man tillverka ”Fjäråsspridaren” och i dag tillhandahåller företaget redskap för snöröjning, halkbekämpning, sandupptagning och städning.

– Vi är två ganska lika företag med samma värdegrund och traditioner. Det känns därför väldigt bra att kunna inleda ett samarbete med dem, säger Jonna Hermansson.